18 oktober 2012

Postzegelpark

Om de hoek is enige tijd geleden door een wethouder een hoekje van een plantsoen omgedoopt tot park. Vroeger was het een gewoon plantsoen met een bankje, nu is het een postzegelpark. Zo heet dat. Er is ook een stichting Postzegelpark die op het hoekje let. Twee ministeries, een woningbouwvereniging, de gemeente, het stadsdeel en een andere stichting sponsoren dit hoekje. Voor niks gaat de zon op. 






Zo ziet het postzegelpark op de hoek van de Niasstraat en de Soembawastraat er uit. Onder het blauwe zeil staan ingeklapte stoelen aan een kettingslot. Een van de bewoners vlakbij heeft de sleutel. Maar we kunnen als buurtbewoners gerust zijn: er gebeurt niks.


De stichting, de gemeente en het stadsdeel zijn tevreden over dit park (het park met het blauwe kruisje). Het stadsdeel heeft al een heleboel plekjes aangewezen die kunnen worden omgetoverd tot een postzegelpark.
Ik ben benieuwd.

Metz in de buurt

1 opmerking:

erica zei

Ja, daar kom ik vaak langs op weg naar vrienden die in een Flevoflat wonen. Leuk hè, die oranje hekjes en die handgebreide boomhoesjes. Misschien krijgen we die ook in de andere parkjes. Maar ik denk niet dat ik er vaak ga zitten.